Pengikut Gue

10:04 AM

Pes Tyme!


Meh.
Aku tak berapa nak tahu program bagi beri award ni.
Tapi ni yang pertama buat aku.
Macam best.
Seronok. Dua ronok. Tiga ronok. Beronok - ronok.HAHA


Terima Kaseh Kecik!!Hehe.

9:27 AM

Pelik

aku demam.
sudah 2 hari
besok 3 hari
kalau masih sakit 
mungkin jadi 4, 5, 6, 7, 8& 9 hari

bila sakit
semua kerja tak menjadi

ubat?
sudah makan
lebih dari saranan
tapi
bukan ubat jalan penyelesaian
bukan doktor sembuhkan
bukan pawang
bukan tabib
bukan sensei
bukan panadol
bukan minyak yuyi cap limau

hanya Allah sembuhkan
hanya Dia punya kuasa


Pagi Khamis
Hujan
1240pagi
bukan doktor 

1:51 AM

Suka Suka

Selalunya, aku bersahur 2 kali geng. Kira ada pra sahur dengan sahur lah. Tapi tidak ada pasca sahur. Gila kau! Tu tak puasa namanya.

Pra sahur aku sekitar 1 pagi. Waktu berbuka aku cuma makan kueh mueh warna warni dengan air sedap manis manis saja. Jadi, nasi aku simpan untuk pra sahur nanti malam sikit. Jimat. Masa sahur, aku cuma makan roti Gardenia yang aku pasti dah tiga hari melepasi tarikh luputnya. Pedulikan. Selagi tak berkulat, selagi itulah aku pikir masih boleh di makan. HE HE. Air aku cuma bancuh oats saja. Baru semalam ada insan simpati bagi aku Milo 3 in 1, 2.

Lepas pra sahur barulah aku siap-siap nak tidur. Nak tidur bukan senang, kalau tak mengantuk. Golek sana, pusing sini, tekup muka dengan bantal. Tak bernafas sempurna kau geng. Itu belum lagi aku mintak roomate dodoikan. Aku biasa layan nasyid sebelum tidur. Insaf juga tak kurang. Tapi bila masuk lagu Kau Kekasih, Ku Mengasihimu, Akulah Kekasih, Mengasihani Kekasih Kau, Ceritera Kasih, Impiana Kasih, Istana Kekasih dan Kekasih Pak Cik Mu yang budak budak perempuan sekolah kolej tak kurang universiti minat tu, baik aku terus tekup muka dengan bantal. Tak insaf langsung. Tapi aku admit, aku dah mula dengar lagu lagu nasyid sebegitu. HA HA.
**********************************************
"Debar hatiku
membisik rindu
ingin aku katakan
kau gadis idaman"
***********************************

"Umpama rembulan jatuh ke riba, mendengar khabaran darinya, padaku kau memendam rasa..aaaaaaaa,"terdengar sayup sayup suara roomate aku.

"Met,kau pun sama?!!"jerit aku separuh gagap. Terbilang betul gayanya.

9:43 PM

Entah Apa Punca

Hari ni. Aku rasa macam nak kahwin la. Tak semena mena rasa gatal singgah. Gemilang betul.
*******************************************
"Mak, aku nak kahwin".
p/s:saja suka suka hati pikir gini.perut lapar.hati runsing.poket kosong.mau kawen?hapekejadahnye.

8:36 PM

Buat Hal Betul

Gila. Nasib baik sempat. Kalau tak, hilang seri wajah macho. Aku ingatkan exam start pukul 930 pagi. Alih alih pukul 9 pagi. Kelam kabut aku. Dah la aku pakai unformal. Baru nak lagak macam Rochang Noong. Cemerlang sikit. Tapi member dengki. Suruh pakai formal. Dah macam salesman. Sampai Dewan MAS, kul 915. Sempat gak masuk toilet usha rambut. Helmet punya pasal, remos aku kemik. Sikat tak bawak. Guna jari pun boleh.

Budak - budak group lain bersesak - sesak depan pintu dewan. Group lecture aku dah masuk. terpaksa lah aku excuse me excuse me kat celah celah awek. Malu seh.

Dalam dewan, muka muka yang tak pernah nampak masa dalam kuliah bukan main banyak. Semua muka tua bajet nak graduate. Biar, bukan masalah aku. Awek sebelah kiri kanan tak habis habis usha aku. Suara suara halus kedengaran depan belakang. Tak kan remos kemik pun nak memuji aku. Aku fokus kat kertas OMR. Tulis maklumat yang di kehendaki. Habis sudah menulis, seorang lecturer yang pakai macam awek awek indon buat pengumuman," jangan menulis apa apa dia atas kertas OMR dan kertas soalan sehingga di beritahu". Baru lah aku sedar, awek awek kiri kanan depan belakang cakap pasal apa tadi. Muka jadi kaler pink. Tapi aku buat macho; macam biasa.

Soalan. Macam sengal punya susah. Atau aku tak study. Dua dua mungkin. Di iringi oleh kelaparan perut, kesejukan air-cond dan rasa mengantuk seperti di kelilingi bidadari sorga, buat pandangan aku kat soalan depan mata kabur.

Selesai menjawab, jam pukul 1015. Awal lagi. Tapi memang aku pantang berada dalam dewan peperiksaaan lama lama. Nanti member perli,"tolong lecturer kumpul kertas jawapan ke wei?".

8:41 PM

Bulan Maghfirah

Aku ada lagi la. Laptop aku buat hal betul. Tapi sekarang sangat sibuk. Tak dapat hapdett selalu lagi.

p/s:tajuk tiada bersangkutan dengan entri. ketandusan ide untuk menulis.ARGHHHHH!!