Pengikut Gue

8:36 PM

Buat Hal Betul

Gila. Nasib baik sempat. Kalau tak, hilang seri wajah macho. Aku ingatkan exam start pukul 930 pagi. Alih alih pukul 9 pagi. Kelam kabut aku. Dah la aku pakai unformal. Baru nak lagak macam Rochang Noong. Cemerlang sikit. Tapi member dengki. Suruh pakai formal. Dah macam salesman. Sampai Dewan MAS, kul 915. Sempat gak masuk toilet usha rambut. Helmet punya pasal, remos aku kemik. Sikat tak bawak. Guna jari pun boleh.

Budak - budak group lain bersesak - sesak depan pintu dewan. Group lecture aku dah masuk. terpaksa lah aku excuse me excuse me kat celah celah awek. Malu seh.

Dalam dewan, muka muka yang tak pernah nampak masa dalam kuliah bukan main banyak. Semua muka tua bajet nak graduate. Biar, bukan masalah aku. Awek sebelah kiri kanan tak habis habis usha aku. Suara suara halus kedengaran depan belakang. Tak kan remos kemik pun nak memuji aku. Aku fokus kat kertas OMR. Tulis maklumat yang di kehendaki. Habis sudah menulis, seorang lecturer yang pakai macam awek awek indon buat pengumuman," jangan menulis apa apa dia atas kertas OMR dan kertas soalan sehingga di beritahu". Baru lah aku sedar, awek awek kiri kanan depan belakang cakap pasal apa tadi. Muka jadi kaler pink. Tapi aku buat macho; macam biasa.

Soalan. Macam sengal punya susah. Atau aku tak study. Dua dua mungkin. Di iringi oleh kelaparan perut, kesejukan air-cond dan rasa mengantuk seperti di kelilingi bidadari sorga, buat pandangan aku kat soalan depan mata kabur.

Selesai menjawab, jam pukul 1015. Awal lagi. Tapi memang aku pantang berada dalam dewan peperiksaaan lama lama. Nanti member perli,"tolong lecturer kumpul kertas jawapan ke wei?".

3 Helai Daun Kari:

kasogi said...

tolong la..jgn perasan macho k.. mamat pasan sungguh!.

Khalis Saif said...

bukan perasan la..ade yang cakap sedemikian rupe kepade saye..lalala

kasogi said...

sape la ek yg ckp sedemikiann...beliau rabun kot..haha